Eerlijk Winkelen project een succes

Eerlijk WinkelenHet Eerlijk Winkelen project, waar in de laatste twee lesweken van december meer dan 100 leerlingen aan hebben deelgenomen, was een groot succes. In het kader van het Eerlijk Winkelen bracht Wethouder Kamphuis een bezoek aan ‘Studio Eerlijk Winkelen’.
Deze studio, te vinden bij Vakwerk in Sittard en gerund door Nicole Geilen, is vier keer geopend voor het Eerlijk Winkelen Project van de Fairtrade Werkgroep en Vereniging Mondiaal Beleid.

Lees meer...

Welkom of wegwezen, een sfeerverslag

Welkom of wegwezen foto 3Vereniging Mondiaal Beleid organiseerde op 10 december in Poppodium Volt ‘Welkom of wegwezen?’, een informatie- en debatavond in het teken van de huidige vluchtelingensituatie. De avond werd mede mogelijk gemaakt door Provincie Limburg en COS Limburg. Jan de Koning (L1) presenteerde de avond die door ongeveer tachtig belangstellenden werd bezocht. In de zaal veel vertegenwoordig van politieke partijen en van maatschappelijke organisaties zoals Vluchtelingenwerk, Platform Allochtonen Geleen Breed en Platform Multicultureel Sittard.

Lees meer...

Studio Eerlijkwinkelen krijgt bezoek van wethouder Kamphuis

Eerlijk WinkelenWethouder Kamphuis heeft een bezoek gebracht aan ‘Studio Eerlijk Winkelen’.
Deze studio, te vinden bij Vakwerk in Sittard en gerund door Nicole Geilen, is vier keer geopend voor het Eerlijk Winkelen Project van de Fairtrade Werkgroep en Vereniging Mondiaal Beleid.
Klassen van de Basisscholen Overhoven, de Wissel en de 1000-poot nemen deel aan dit Eerlijk Winkelen project wat begint met een gastles bij Ernestos’s.

Lees meer...

Educatief programma op de Nieuwste Pabo in Sittard

Educatief programma de Nieuwste PABO 9 12 2014 foto 2Net als de afgelopen twee jaar, verzorgden medewerkers van de Onderwijsgroep van Vereniging Mondiaal Beleid Sittard-Geleen samen met COS Limburg een programma rondom duurzaamheid en mondiale educatie voor een groep vierde jaars studenten op de Nieuwste Pabo in Sittard.

Lees meer...

Wethouder Kamphuis bezoekt laatste uitvoering Fairtrade project

FT project 2015 wethouder kamphuis 26 11 2015Wethouder Bert Kamphuis is samen met leerlingen van Basisschool Loedoes in de Albert Heijn aan de Brugstraat in Sittard op zoek gegaan naar producten met het fairtrade keurmerk. Deze speurtocht maakt onderdeel uit van een Fairtrade project voor het basisonderwijs. Hierbij is eerst een gastdocent van Vereniging Mondiaal Beleid op school komen vertellen over fairtrade. Vervolgens hebben de leerlingen over dit onderwerp een poster gemaakt en als laatste zijn ze naar de Albert Heijn gegaan om te zoeken naar fairtrade producten.

Lees meer...

Nationale Fairtrade week 2015 Sittard-Geleen

fairtradeTijdens de Nationale Fairtrade Week 2015 vonden er in Sittard-Geleen meerdere activiteiten plaats. Zo waren er een aantal activiteiten binnen het onderwijs, ging een groep Upgraders Eerlijk Winkelen en vonden er bij beide Fairtrade Kerken in Sittard activiteiten plaats.

Interview Wethouder Bert Kamphuis Nationale Fairtrade Week 2015

In de aanloop naar de Nationale Fairtrade Week 2015 Sittard-Geleen is en een interview met wethouder Bert Kamphuis verschenen in het UIT Magazine over Fairtrade en zijn betrokkenheid bij dit thema. Lees het interview pdfInterview Bert Kamphuis UIT Magazine.pdf

Voor de activiteiten in Sittard-Geleen tijdens de Fairtrade week, klik hier

Lees meer...

Wijs om de Wereld 2015-2016

Voorpagina Wijs om de Wereld 2015 2016De nieuwe Wijs om de Wereld voor het schooljaar 2015-2016 is beschikbaar. In Wijs om de Wereld wordt het aanbod van mondiale gastlessen die door de Onderwijsgroep Mondiale Educatie van Vereniging Mondiaal Beleid (VMB) gegeven worden beschreven. Al meer dan 15 jaar verzorgen gastdocenten van VMB mondiale lessen binnen het onderwijs in de gemeente Sittard-Geleen. Onderwijs is een speerpunt van VMB. De gastdocenten van VMB willen kinderen laten inzien dat wij samen met andere landen onderdeel uitmaken van de wereld en dat wij met z'n allen verantwoordelijk zijn voor deze wereld.

Lees meer...

Basisschool de Springplank wint Musada Wisselbokaal

musada klein 50In de aanloop naar het Musada Festival heeft de onderwijsgroep van Vereniging Mondiaal Beleid gastlessen geven over Feest! In deze les over feestvieren worden vooral de overeenkomsten benadrukt tussen de belangrijkste gebeurtenissen in het leven van alle mensen. In alle culturen worden kinderen geboren, wordt er getrouwd en gaan mensen dood. Deze belangrijke gebeurtenissen in het leven van mensen zijn universeel. De Marokkanen vieren heel anders een trouwerij dan een oorspronkelijke Nederlander en een Chinees  maakt er weer een ander feest van. Al die verschillende uitingen maken het leven juist zo boeiend en op deze verschillende uitingen wordt is de gastles Feest! uitgebreid ingegaan.

Lees meer...

logo-Sittard-GeleenDe activiteiten van Vereniging Mondiaal Beleid worden mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van de gemeente Sittard-Geleen.

U bevindt zich hier: Home Activiteiten In Beeld

Copyright © 2012 Vereniging Mondiaal Beleid || Designed by TLWebdesign.nl